En dröm blir sann

Det började med att jag och Mattias länge saknat ett utflyktsmål där man kunde komma och sitta ner i en trevlig  miljö och fika eller äta i lantlig miljö. Restaurangen har funnits med i tankarna hela tiden som en del av utflyktsmålet och  en trevlig restaurang att gå till här i Bollstanäs som känns mysig och annorlunda.

Namnet Spiltan kom till under åren då vi bodde på Antuna och arrenderade stallet där och när Ann-Sofie efter önskemål från många i stallet startade café i ett hörn vid stallet.  Ryktet om caféet spreds därför började de aktivt söka efter en lämplig lokal och hittade till slut rätt vid Harby gård. Anders Hammarstedt har upplåtit den gamla tvättstugan och snickarboden som vi gjorde i ordning själva till ett café innan sommarsäsongen 2013. Den hade använts som jaktstuga den senaste tiden och var inte i sitt mest inbjudande skick.

Café Spiltan öppnade åter i maj denna gång på Harby och har haft en fantastisk start med toppenväder under sommaren och ett bra rykte som spreds fort som ringar på vattnet. Sedan starten har allt gått mycket snabbare än vi någonsin vågat drömma om och när vi var på en kort semester i somras träffade vi på Giovanni som skulle komma att bli vår kock för några månader. Hela tiden har vi haft en tydlig vision om hur utvecklingen till en restaurang skulle se ut och när vi träffat Giovanni - en Italiensk kock från Sicilien som  ville göra något annat genom att komma till Sverige och arbeta som kock hos oss! Vi iordningställde snabbt ett separat restaurangkök  efter Giovannis önskemål. Dessutom ville kockens vän som är servitör också från Sicilien komma till oss han med. Det var så det startade 2013

Idag driver familjen restaurangen helt själva med en traditionell enkel men väldigt välsmakande meny med bra råvaror. Vår förhoppning är att våra gäster ska få en mysig kväll, god mat och en upplevelse när de kommer och äter middag hos oss.

Spiltan konferens
Februari 2015 gjorde vi om övervåningen till konferensavdelning / privat festvåning där ni kan vara upp till 20 personer.

Fantastisk miljö
Miljön vid Spiltan är fantastisk och det ligger ”på landet”, men ändå upplever gästerna att det ligger nära. Väldigt många kommer cyklande.

Stödet har varit överväldigande från alla runt omkring. Framförallt har de blivit väldigt väl mottagna i Harby och av de som bor i närområdet. Spiltan ordnade både skolavslutning och midsommarfirande den första sommaren. Den svenska sommaren visade sig från sin bästa sida och det blev många dagar med fullt ös på uteserveringen. När vi startade var målet att en ny kund skulle hitta till oss varje dag som vi har öppet. Det har vi uppnått med råge. Varje dag. Våra barn tycker också att det här är spännande och roligt. De får hjälpa till i caféet och restaurangen. Det här känns helt rätt. Jag har aldrig känt mig orolig för att det inte kommer att gå bra. Inte ens när vi haft få gäster en dag. Det här gör vi med hjärtat, säger Ann-Sofie.

Harby Gård 9
194 92 Upplands Väsby

Bordsbokning
0709 - 90 01 04

Bordsbokning
Skicka e-post

Producerad av